Az ember szeret túrázni az ösvényen.

0
2244

Meglátogatom a bátyámat, aki Snoqualmie-ban él, ami körülbelül 30 percre keletre van Seattle-től. Miután elvittem a 16 éves lányomat ebédelni, volt egy órám, hogy elüssem az időt, ezért úgy döntöttem, hogy pár mérföldnyire túrázok. Felmentem az út, élvezve a gyönyörű fák, madarak, mókusok, valamint a belső párbeszéd rúgott nagyobb sebességre, mint általában, amikor egyedül vagyok. Szeretek túrázni. Gyakrabban kéne ezt csinálnom.

Itt tiszta a levegő. Hálás voltam, hogy egyedül mehettem erre a túrára a vadonban, mégis figyelmeztetném a feleségemet vagy a lányaimat, hogy ne tegyék ugyanezt. Nem azért, mert nem képesek rá, hanem mert egyedül vannak veszélyben.

Túrázás és élmény kedvel

Általában nem amiatt aggódom, hogy valaki meg akar támadni, hanem amiatt, hogy a feleségemnek, és a legtöbb nőnek és lánynak figyelembe kell vennie. Ironikus, hogy a túrám csak pár mérföldre van a Sammamish-tótól, ahol Ted Bundy elkövette a legszörnyűbb tetteit. Tovább haladtam az ösvényen, egyre távolabb a forgalom hangjától, és egyre magányosabbnak és elszigeteltebbnek éreztem magam. Aztán eszembe jutott, hogy a bátyám mesélt arról, hogy egyre gyakrabban történnek medvetámadások a városi terjeszkedés miatt. A racionális oldalam el akarta csendesíteni a félelmemet azzal, hogy azt mondom, biztonságban vagyaz esélye, hogy meglátsz egy medvét, olyan kicsi, és nem éri meg az aggodalmat.

Tovább küzdöttem a félelemmel, aztán eszembe jutott, hogy mesél nekem a pumákról, a nagy macskákról, akik lopakodó ragadozók. Az egyik megölt egy biciklist North Bend-ben, pár mérföldre volt onnan, ahol tavaly voltam. Ez a felismerés több félelemmel járt, és a félelmem kezdett racionálissá válni. Megfordultam, és visszakúsztam az ösvényen. Azért meséltem el ezt a történetet vacsora közben, hogy kinevessem magam. A félelem miatt fordultam meg, és az esély, hogy veszélyben vagyok, lehetséges volt, de nem biztos. Aztán a nővérem azt mondta. Most már tudod, milyen, amikor leszállok a piros vonalról Chicagóban.

Éberség a kempingben és a túrázásban

Egészen addig a pillanatig nem tudtam összekötni a pontokat a pumával kapcsolatos tapasztalataim között, aki nagyon jó abban, hogy ne lássanak meg, egy nő tapasztalatával, több beállításban. 47 évem alatt csak néhányszor éreztem ezt a félelmet, de ha megkérdezek egy korombeli nőt, azt fogja mondani, hogy ez naponta vagy hetente előfordul. Csak elképzelni tudom, hogy egy ilyen félelem milyen hatással lehet egy ember pszichéjére. Azoknak, akik napi szinten ilyen félelemmel élnek, sokkal éberebbnek érzem a tapasztalataikat. Tudom, hogy soha nem leszek képes teljesen átérezni, de dolgozom rajta, hogy megértsem, és mindent megteszek, hogy meghallgassam és támogassam.

Eredetileg közzétett Tribemensgroup.org. Ha hisz abban, amit a Good Men projektben végzünk, kérem, csatlakozzon hozzánk, mint prémium tag.
Minden prémium tag megtekintheti a jó emberek projekt hirdetések nélkül. Egy 50 dolláros éves tagság minden hozzáférést biztosít. Részt vehetsz minden hívásban, csoportban, osztályban és közösségben.
Egy 25 dolláros éves tagság hozzáférést biztosít egy osztályhoz, egy szociális érdekcsoporthoz, és az online közösségeinkhez. A $12 éves tagság hozzáférést biztosít a pénteki hívások a kiadó, az online közösség.  Amikor valaki először hallja a ‘Minnesota’ – t, valószínű, hogy az egzotikus, változatos és fűszeres Szavak nem jutnak az eszébe.

Dél Minnesota délkeleti részén nőttem fel, lapos és általában hó borítja, és meg tudom erősíteni, hogy ezek a szavak csak a Taco Bell vacsorájának leírására szolgálnak. Egyébként Dave vagyok. És vissza foglak vinni 33 éves koromba, amikor karriert váltottam. Olyan helyre kellett mennem, ami fizikailag, érzelmileg és lelkileg is próbára tesz. Mindig is valami olyat akartam csinálni, ami átlépi a határokat, hogy valami epikus helyet lássak. Peru lett az a tű a térképemen, és a ‘város a felhőkben’ lenne a célom.

A lábad nem tudnak ellenállni

Most kellett megtennem, mert a kifogások és az élet nem mindig engedi meg, hogy későbbre várj. Azt javasolta, merész utazás a barátnőm, mint ő már használta őket, mielőtt kirándulások Ecuador, Marokkó, Vietnam, Thaiföld, és Kambodzsa. Azt mondta, remek munkát végeztek, nemcsak az utazásod tervezésével, de lehetővé tették, hogy megtapasztald a kultúrát. Megnéztem az összes utazási lehetőséget, és úgy döntöttem, hogy a kalandomat akarom kiérdemelni,nem a vonatot. Ezért az Inka ösvényen túráztam, és a 7 napos Inca Trail Express utat választottam.

Körülbelül egy héttel az utazás foglalása után és azzal kérkedve, hogy milyen kalandvágyó vagyok, eszembe jutott, hogy sokkal jobb formában kell lennem, mint amilyen voltam. Még Denverben sem jártam, nemhogy napokig az Andokban. Határozottan erős középnyugati srác vagyok, szóval kétségeim voltak a konditermemmel kapcsolatban, és őszintén aggódtam a magasság miatt. De három hónapom volt felkészülni. Elhatároztam, hogy formába hozom magam. Kizárt volt, hogy lemaradjak minden lépésről. Igen, elhatároztam, hogy én leszek az a srác a tornateremben, aki egy lejtős futópadon jár túrabakancsban, és én lettem ő! Három hónap kiképzés nem csak segített hólyagmentesnek maradni az egész úton, de elvesztettem közel 15 fontot is.

Március 24-e végre eljött, és megérkeztem Cuscóba, hogy találkozzam a vezetőmmel és 13 másik emberrel, akiket nem ismertem. Leszálltam a gépről, és egy hangyányit szédültem a magasságból. Tudva, hogy bele fogok merülni egy olyan utazásba, ahol az egyetlen beszélgetés, amit idegenekkel folytatnék, egy hatalmas dudort nyomna a torkomba. Aznap este találkoztam azokkal az emberekkel, akik velem utaznak. Reni, az idegenvezetőnk Cuscóban született és nőtt fel, a csoport Ausztráliából, Svédországból, Kanadából, Új-Zélandról és Angliából származott. Azonnal tudtam, hogy ezt akarom. Erre vágytam. Egy ősi ösvényt járni az emberekkel az élet más területeiről volt a legtávolabb a Középnyugattól, és már nincs visszaút.